Posted on

Koka konstrukcijas kā dizaina elements vai jau jumts konstrukcija

Jumta konstrukcijas veidi un vēl pats jumta segums var būt tik dažāds, ka nereti ieved maldināšanā nepieredzējušos celtniekus ar savu dažādību. Pētot, kādi tad eksistē jumta konstrukcijas veidi, celtniekam bez pieredzes uzreiz būs neiespējami saprast, kas konkrēti var būt vajadzīgs plānotajam jumtam kā arī, ko tieši ir labāk pielietot konkrēti Jūsu situācijā. Bez tam klienti vēlās, protams, lai jumts ir ne vienīgi skaists, bet arī spēcīgs, drošs kā arī atbilstu jebkurām normām. Vizuālā noformējuma dažādība ļauj dizaineriem pielietot iztēli un īstenot jebkāda veida neparedzamākos variantus.

Uzzini vairāk – https://freimans.com/lv/par-mums/

Kurš var būt tieši Jūsu majas jumts?

Jumts, kuru parasti mēs pamanam apkārt jau ir divslīpju jumts, tas izceļas ar praktisku izmantošanu, saprotamu uzstādīšanu kā arī tam būs piemērots jebkura veida jumta segums mājai. Ne mazāk populārs šodien ir arī mansarda tipa jumts, šeit jau ir četras plaknes uz katru mājas pusi pa divām. Minētais tips būs tik pieprasīts, jo tiek atrasta vēl viena papildus vieta. Saimniecības būvēm parasti izmantota jumta konstrukcija ir vienslīpes, taču šo tipu neizmanto lielāka tipa ēkām. Amizanta un ļoti sarežģīta konstrukcija būs četrslīpju jumts. Plakanajam jumtam ir darbietilpīga kopšana, taču vienkārša jumta uzstādīšana. Jumts dažreiz paredz vairāku formu apvienošanu, padarot objektu interesantu kā arī neaizmirstamu.

Kāds varētu būt izmantots jumta segums?

Izvēloties tāda veida lietu, kā jumta spāres, būs jāsaprot, ka jumta uzstādīšana ir diezgan darbietilpīga. Jumta konstrukcija tiks piemērīta, uzstādīta un zāģēta tieši uz vietas celtniecības objektā. Šādi jumta konstrukcijas veidi izmantojami tikai maza tipa projektos, kas ir līdz sešiem metriem. Pie tam jumta spāres paredz nesošās sienas, pie kā tās tiks stiprinātas, bet kā liels pozitīvs moments būs tas, ka jumta spāres var būt pielāgotas uz vietas celtnes specifikai. Savukārt jumta kopnes izceļas ar to labo kvalitāti, tādēļ, ka, tos ražojot, tiek izmantota īpašu programmatūŗu, bet, jau gatavojot kopnes,tiks izmantots automatizēts process, kurš izslēdz jebkādas kļūdas. Celtne var būt bez nesošam sienām, kas, savukārt, piedod ekonomiju visam projektam. Kopnes ļauj neierobežoti plānot vai pat pārplānot projektu jebkurā brīdī, savukārt jumta siltināšana vai uzstādīšana jau ir viegli izdarāma kā arī skaidra. Un visbeidzot šī varianta jumta uzstādīšana ir ļoti ātra, piemēram, priekš tam, lai uzstādīt vienkāršu māju, koka kopņu jumta uzstādīšana var aizņemt no vienas līdz divām dienām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.