Posted on

Grīdas tipi un arī to atlases nosacījumi

Grīdas segumi aizņem lielu jebkādas mājas vai dzīvokļa istabas daļu. Lai būtu sameklēti atbilstošākie grīdas segumi, būtu jāņem vērā ne vienīgi istabas kopējais stils, bet arī tādi apstākļi, kādos šis materiāls tiks izmantots. Ja bērnistabai drīkst uzlikt kovrolīnu, tad vannas istabai labāk būtu likt flīzes. Dzīvojamā istabā tiešām ir ierasts lamināts, parkets vai ielietās grīdas, pieliekamajos varētu ieklāt ar parasto linoleju. Mūsdienu tirgus ir tik bagāts, ka pat katrs var uziet piemērota veida grīdas segumus, kas, savukārt, atbildīs visām prasībām un varētu būt atbilstošs arī cena ziņā.

Ieskaties piedāvājumā – https://gridasstils.lv/kategorija/parkets/

Grīdas kā arī to izvēlēšanās nosacījumi

Mēģinot uzzināt, kas ir labāk – lamināts vai parkets. Der uzzināt tās īpašības ar ko tie savstarpēji atšķiras. Lamināta grīdas dēļi viennozīmīgi ir lētāks variants nekā, piemēram, parkets, šajā gadījumā jāmin, kad lamināta cena būs atkarīga no tā klases. Apdzīvotai vietai labāk būtu likt trīs klases – divdesmit pirmā, otrā vai trešā. 21 klases lamināts kalpo 2 gadus, pēc kā tam noberžas krāsa, divdesmit otrā klases lamināta ieklāšana tiek realizēta tur, kur maz staigā, tā kā tas kalpo ne ilgāk par 4 gadiem, šī klase nederēs dzīvojamā telpā, virtuvē un priekšnamā. Bet 23 klases grīdlīstes kalpo sešus gadus, ko izmanto visām dzīvojamām telpām ar ne pārāk intensīvu ekspluatāciju. Šodien parasti izmanto 32 klases laminātu, tas kalpo līdz pat piecpadsmit gadiem, turklāt visbiežāk sis ir tieši tas lamināts akcija uz kuru ir tiešām laba.

Parkets jau tiek pieskaitīts pie dārgiem pārklājumiem, taču tas to tiešām jau ir nopelnījis, tā kā materiāla izturība un arī augstā kvalitāte, tāpat arī kā pirms 100 gadiem, joprojām ir augsta. Šīs grīdlīstes izceļas ar to, ka ir no īsta koka, šis ir ļoti vertīgs apstāklis šodien, jo viss ir sintētisks un apstrādāts. Turklāt parkets jau ir arī ekoloģiski tīrs kā arī unikāls, savukārt Jūs varat būt pārliecināti, ka šādas istabas grīdas tiktiešām ir neatkārtojamas. Galvenais šī materiāla mīnuss ir parketa cena, jo tā ir augsta. Taču varētu būt atrasts trīsslāņu parkets, kur virskārtu veido dažādu koku finierētas un līmētas lameles, kuras beigās pārklāj ar eļļu un laku.

Parasti grīdas segumi tiek meklēti īpašās vietās, piemēram, ir atsevišķs parketa centrs, kur jau grīdas segumi ir lielā dažādībā. Šeit bieži vien var būt sastopams arī lamināts, turklāt tā darbinieki var sniegt atbildi uz tādiem jautājumiem, kā piemēram,, ar ko tad atšķiras lamināts un parkets.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.