Posted on

KĀ PILDĪT SAVAS SAISTĪBAS?

Parādu atgūšana notiek ar parādu piedziņas firmas starpniecību. Gan kreditori, gan debitori var saņemt dažāda veida juridiskās konsultācijas par parādu atgūšanas procesu. Parādu atgūšana ir juridiski korekts process, un abām iesaistītajām pusēm ir iespējamas dažādas pieejas parāda atmaksai un saņemšanai. Gan parāda ārpus tiesas atgūšana, kas saukta par inkaso, gan parāda pirkšana (cesija) ir populārākie veidi, kā parādu piedziņas kompānijas atgūst finanšu līdzekļus. Parādnieks vienmēr tiek informēts rakstiski par parāda labprātīgu atmaksāšanu. Likumā noteiktā norma paredz, ka parāda vēstules saņēmējam ir tiesības 21 dienas laikā apstrīdēt lēmumu un par to ziņot parādu piedziņas kompānijai. No parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies.

AR KO ATŠĶIRAS PARĀDU ATGŪŠANAS VEIDI?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas(ieskaties te – parādu piedziņas izdevumi). Parādi ir ne tikai neatmaksāti kredīti, bet arī līzinga maksājumi par precēm, nesaņemta apmaksa par pakalpojumiem un tamlīdzīgi. Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpersonām, gan juridiskām personām. Tie, kuri izvairās no parādu atmaksas, tiek iekļauti melnajā sarakstā, kas pieejams ik vienam pārdevējam un pakalpojumu sniedzējam, kas dod iespēju izvērtēt vai klients būs godīgs vai nē.

KĀ PARĀDI TIEK ATGŪTI?

Ārpus tiesas parāda atgūšana ir populārākais veids, kā tiek atgūti nesamaksātie līdzekļi. Otrs veids, nereti, ir cesijas. Cesiju izmanto tajās reizēs, kad tiek prognozētas problēmas ar paša parāda atgūšanu. Cesijas līgums paredz, ka parādu nopērk piedziņas firma un tādējādi tiek mazināti zaudējumi, kas var rasties parāda laicīgas neatgūšanas reizēs. Šāda veida pakalpojumi pieejami arī klientiem ārpus Latvijas. Viss parāda atgūšanas process tiek uzraudzīts no parāda atgūšanas uzņēmuma puses, piemēram, sākot ar informatīvas vēstules sagatavošanu un izsūtīšanu un zvanu veikšanu, kā arī maksājumu uzraudzīšanu. Abas puses ir ieinteresētas saistības nokārtot un, inkaso gadījumos, to gaida arī trešā pusē, tādēļ sadarbošanās ir labākais veids kā to panākt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.