Posted on

KĀ PAREIZI AIZPILDĪT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

CV online rakstīšanas paraugi ir ļoti pieprasīti. Lai gūtu ienākumus, ir nepieciešams darbs un dažāda veida darba vakances ir aktuālas gan tiem, kuri atrodas bezdarbnieka statusā, gan tiem, kuri lūko pēc profesijas maiņas vai kā savādāk vēlas mainīt savu ikdienas rutīnu. Maldīgi uzskatīt, ka CV jābūt pilnam ar dažāda veida informāciju, jo patiesībā, tajā jāatspoguļo informācija, kas saistīta ar vakanci. Objektīvi novērtēt to, vai potenciālajam darba ņēmējam ir prasmes un iemaņas amata veikšanā, nepieciešams norādīt vakancei atbilstošu informāciju(apskaties šeit – https://www.cvmarket.lv/rupnieciba-razosana-darba-piedavajumi-24). Aktuālās vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru lapās un arī sludinājumu portālos. Ir tikai normāli, ka darba devējs vēlas iegūt daudz, taču noderīgu informāciju par savu potenciālo darbinieku. Tas ir viegls veids, kā iepazīties ar kandidāta prasmēm un potenciālu.

KĀDĀ VEIDĀ TIKT UZ PĀRRUNU NĀKOŠO KĀRTU?

Ir darba piedāvājumi, kuru pieteikums paredz motivācijas vēstuļu pievienošu, taču daudziem nav skaidrs kādēļ. Tas ir ātrs un viegls veids, kā darba devējam pārliecināties un uzzināt kandidātu pieredzi, prasmes un iemaņas, kas saistītas ar konkrēto vakanci. Dažādi paraugi kā pareizi aizpildīt dokumentus ir atrodami interneta plašumos, un, kas ir pats labākais, vairākās valodās. Ja korekti tiek izpildīti visi darba devēja lūgumi, automātiski palielinās iespējamība, ka tiksiet uzaicināts uz pārrunu otro kārtu.

KĀ AIZSARGĀT SEVI NO FIKTĪVIEM DARBA DEVĒJIEM ĀRPUS LATVIJAS?

Darbs ārzemēs nav kļuvis mazāk populārs. Cilvēku vēlme piepelnīties, iekrāt un izmēģināt ko jaunu, nav mazinājusies. Par laimi, mūsdienās nav problēmu ar to, kā atrast informāciju par vienu vai otru darba vakanci vai pat darba devēju. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Lielāk daļu formalitāšu, kas saistīta ar dokumentiem, vislabāk ir kārtot aģentūrām, jo katras valsts nodarbinātības noteikumi un likumi ir atšķirīgi. Darbs ārzemēs palīdz iegūt pieredzi un nodibināt jaunus kontaktus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.