Posted on

Kur tad meklēt un pēc tam kādā veidā piemeklēt jaunas riepas?

Ikviens ir informēts, kad parasti auto riepu maiņa notiek 2 reizes gadā – pavasarī un rudenī. Visbiežāk tieši ar šādām pārdomām arī viss beidzas, turklāt reti kāds autovadītājs būs informēts par to, ar ko tad auto riepas atšķiras savā starpā, kā arī kam pievērst pastiprinātu uzmanību, meklējot, piemēram, vasaras riepas. Diezgan daudziem cilvēkiem patīk tā dēvētās vissezonas riepas, jo pastāv kļūdīgs viedoklis, kad, izmantojot šādas auto riepas, visas problēmas iespējams risināt vienā rāvienā. Taču katram autovadītājam tomēr ir svarīgi izprast, kad riepu maiņa priekš automašīnas tiešām ir jāuztver nopietni. Jo no riepu tipa jau ir atkarīgs ne tikai tas, cik skaļi būs salonā, kad braucat, bet arī saķere uz ceļa un braukšanas kvalitāte!

Vai svarīga būs vien sezonalitāte?

Tieši galvenais pirms tam kā nopirkt auto riepas, būs izlasīt mašīnas izmantošanas instrukciju. Ražotājs atspoguļo visas būtiskas riepu specifikācijas, kas būtiski atvieglos riepu meklēšanu. Gadījumā ja lietošanas dokumenti nebūs pieejami, iespējams izpētīt tos modeļus, kas jau ir pārdošanā. Bieži vien jau tiek meklētas diezgan lētas auto riepas, taču der izpētīt vidējās klases variantus. Šajā gadījumā iet runa par Jūsu aizsardzību, labāk būtu pirkt drošas auto riepas. Ražotāji piedāvā cilvēkiem ziemas, vasaras riepas, gan vissezonas variantus. Nekļūdīgu auto riepu atrašana konkrēti klimatam ļauj tikt galā ar dažādiem laikapstākļiem – sniega puteni, lietu, salu un tvaikojošu ceļa segumu. Pašas firemax ziemas riepas tomēr ir diezgan mīkstas un arī elastīgas, tāpēc zemā gaisa temperatūrā viņas nepaliek cietas un arī ļoti trauslas. Auto riepu protektors satur ļoti daudz palielu šķērsveida rievu, no kurām katra labi noņem sniegu kā arī šļakatas. Vasaras sezonas auto riepām ir tipisks blīvs savienojums un izturība, pat saskaroties ar ļoti karstu asfaltu. Caura gada auto riepas ļoti karstās gaisa temperatūrās diezgan ātri ekspluatējas, savukārt, ja ir ļoti maza temperatūra, šīs auto riepas paliek samērā cietas un trauslas. Labākā temperatūra vissezonas riepu ekspluatācijai jau ir sākot ar 0 līdz +15 grādiem. Auto protektora raksts konkrēti atstāj iespaidu uz automašīnas manevrētspēju un vadīšanu uz konkrēta ceļa, konkrētā klimatā. Garenie bloki rakstā samazina rites pretestību, samazina troksni kā arī uzlabo stabilitāti. Riepas, kurām ir raksti ar dziļām un arī platām šķērsveida rievām, jebkurš ūdens un arī dubļi efektīvāk atgrūžas no auto riepām. Ja rodas neskaidrības auto riepu piemeklēšanā, labāk būtu griezties jau pie profesionāļiem.

Kā pareizi uziet auto riepu uzņēmumu?

Tad, kad tiek izvēlēta riepu noliktava vai arī riepu serviss, ir dažas lietas, kurām nepieciešams vērst savu īpašu uzmanību. Nemaz nav nozīmīgi, vai būs Jums vajadzīgas jaunas riepas vai lietotas, pirmais, jau ir jāņem vērā pircēju rekomendācijas. Moderna riepu noliktava būs jau ar savu interneta lapu un bez šaubām būs iespēja uziet atsauksmes kā arī sūdzības tieš‬i par speciālistu darbu. Vēl viena svarīga lieta ir pakalpojumu klāstu spektrs – būtiski būtu, protams, lai tā nav tikai riepu garāža, bet var tikt piedāvāta arī riepu montāža. Tas būs parocīgi un arī laika ziņā ekonomiskāk. Ja tiek piedāvātas jaunas riepas, ļoti labi ir, kad atrodami vēl lietie diski. Piemēram, ja tāda veida riepu garāža arī ir serviss vienlaicīgi, būtu jābūt tāda veida pakalpojumam, piemēram, kā uzlikto riepu balansēšana. Servisam būtu jābūt sakoptam kā arī strādājošajam personālam pretimnākošam. Gadījumā ja Jums interesē riepu ražotāji, labā servisā uzreiz varēs sniegt pilnu informāciju par tiem. Nav nozīmīgi nepieciešamas jaunas auto riepas, vai arī mazlietotas, labi speciālisti uzreiz varēs sniegt ieteikumus, lai Jūsu braukšana būtu droša kā arī komfortabla.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.