Posted on

SAULES KOLEKTORU UZSTĀDĪŠANA UZ MĀJU JUMTIEM

Solārie paneļi ir viena no populārākajām dabas enerģijas savākšanas sistēmām. Saules paneļu uzstādīšana notiek uz jumta vai pagalmā, bez ēnas un tie tiek vērsti virzienā uz dienvidiem, lai būtu iespējams savākt pēc iespējas vairāk saules enerģijas. Uzkrātā saules enerģija tiek pārvērsta elektrībā un to var lietot gan kā alternatīvu elektroenerģijas avotu, gan kā centrālo enerģijas avotu. To, cik lielā apjomā saules uzkrātā enerģija var tikt izmantota mājsaimniecībā, nosaka uzkrātās enerģijas daudzums, kas, savukārt, ir atkarīgs no paneļu izmēriem un skaita. Izvēloties šāda veida alternatīvās enerģijas uzkrāšanas veidu, ir jābūt aktīvam Sadales Tīkla pieslēgumam. Vislabākais ir tas, ka saules enerģijas uzkrāšanai nav nepieciešams konstanti saulains laiks, jo saules paneļi savu darbu veic arī mākoņainās un pat lietainās dienās. Aprēķina kalkulators nāks talka aptuveno izmaksu aprēķinam, kas ļaus noskaidrot saules enerģijas kolektor lietderību.

VAI IR RENTABLI IZBŪVĒT VAIRĀK PANEĻU KĀ VAJADZĪGS?

Ņemot vērā to, ka saules paneļu uzstādīšana ir salīdzinoši dārga, daudzi izvēlas iespēju izmantot banku finansēšanas piedāvājumu. Pirms lēmuma pieņemšanas, ir iespējams veikt aprēķinus par aptuvenajām izmaksām. Paneļu uzstādīšana nav ilgs process, nedaudz ilgāku laiku var prasīt dokumentu kārtošana, bet, interesentiem ir jārēķinās ar dažiem kritērijiem – vidējo gada patēriņu, vietu, kur paneļus uzstādīs un nepieciešamais skaits. Daudziem šķiet, ka saražot vairāk elektroenerģijas, nekā tiek patērēts, ir labs risinājums, taču tā gluži nav. Uzreiz no sava tīkla elektroenerģiju ir izdevīgi izmantot vasarās un pa dienu, savukārt pārējā elektroenerģija tiek izmantota no kopējā tīkla. Pašlaik, provizoriski aprēķini liecina, ka šāda veida investīcija atmaksājas 10 gadu laikā, savukārt vidējā cena, atkarībā no paneļu skaita un uzstādīšanas vietas ir 6 -10 tūkstoši eiro.

SAULES PANEĻI TAVĀM MĀJĀM DAŽU DIENU LAIKĀ

Nevajag aizmirst par patēriņa analīzi, lai saprastu kā saules paneļu uzstādīšana sniegs vislabākos rezultātus. Dažāda veida sagatavošanās darbi, dokumentu kārtošana un tamlīdzīgi procesi, aizņem lielāko daļu laika, savukārt pašu paneļu uzstādīšanā paiet viena vai divas dienas. Lai paneļu uzstādīšana būtu likumīga, nepieciešams apstiprinājums no būvvaldes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.