Posted on

DAŽĀDU KOKMATERIĀLU APSTRĀDE UN PĀRSTRĀDE LATVIJĀ

Viens no vadošajiem uzņēmējdarbības veidiem Latvijā ir kokmateriālu apstrāde, pārstrāde un rūpniecība. Kokrūpniecības uzņēmumi visbiežāk iepērk apaļkokus, dēļ to plašajām izmantošanas iespējām. Kokmateriāli ir arī viena no vadošajām eksporta precēm Latvijā un to allaž novērtē arī vietējā tirgū. Kokrūpniecības uzņēmumi šeit iepērk apaļkokus visā Latvijā, papildus nodrošinot arī blakus pakalpojumus un, protams, visu nepieciešamo dokumentu kārtošanu darījuma veikšanai. Visi pakalpojuma izpildes posmi tiek veikti ar lielu rūpību un atbildību.

KĀDAM NOLŪKAM TIEK LIETOTA PAPĪRMALKA?

Lai ražotu papīru, ir nepieciešama celuloze, kuru, savukārt, iegūst no koksnes jeb papīrmalkas. Papīrmalka ir kokmateriāla veids, ar nedaudz zemākām kvalitātes prasībām, kas ir izmantojams tik pat pilnvērtīgi kā apaļkoki vai citi kokmateriālu veidi. Kā papīrmalku parasti izmanto skuju un atsevišķus lapu kokus, īpaši galotņu daļas vai tos posmus, kuri nav izmantojami zāģbaļķiem vai finierklučiem. Priedes, bērzi, apses un egles ir populārākie papīrmalkas ieguves koki. Papīrmalka, visbiežāk, tiek pārdota garumā, aptuveni, trīs metri un diametrā līdz pat 60 centimetriem. Kokrūpniecības uzņēmumi vislabāk spēs komentēt par papīrmalkas cenām. Mūsdienās vislielāko atbalstu gūst tie uzņēmēji, kuri rūpējas ne tikai paši par savu peļņu, bet arī par apkārtni un apkārtējiem, kas nozīmē atbildīgu rīcību visos pakalpojuma sniegšanas posmos.

KOKRŪPNIECĪBAS FIRMU DARBOŠANĀS STRATĒĢIJAS LATVIJĀ

Kokrūpniecības un mežsaimniecības nozaru uzņēmumu filiāles, visbiežāk, ir atrodamas visā Latvijā, sadalītas pa reģioniem. par darījumiem ar kokmateriāliem, nepieciešams sazināties ar reģionam piesaistītu filiāli, lai vienotos par detaļām. Zem kokrūpniecības uzņēmuma jēdziena slēpjas plašs pakalpojumu klāsts, ne tikai koksnes iepirkšana un eksportēšana, bet arī enerģētiskās koksnes pārstrāde un pat paneļu māju ražošana, montāža un uzstādīšana. Rādītājs, ka eksports notiek uz vidēji 27 dažādām pasaules valstīm, liek secināt, ka modernākās tehnoloģiskās iespējas un mūsdienīga pieeja visiem ražošanas un eksporta posmiem ir devuši pienācīgu rezultātu. Ja uzņēmums vēlas būt konkurētspējīgs tirgū, tad atbildīga pieeja biznesa procesiem un tehniskajiem risinājumiem ir obligāta nepieciešamība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.