Posted on

KĀ UZIET AKTUĀLĀKĀS DARBA VIETAS DARBA TIRGŪ?

Mūsdienās nav nekādu problēmu un šķēršļu satikties darba devējam ar darba meklētāju, pie tam, paldies tam ir jāsaka tieši interneta videi. Ne tikai darba vietas Latvijā, bet arī darba piedāvājumi ārzemēs joprojām ir ļoti aktuāla tēma un līdz ar to labprāt tiek izmantotas.

Sludinājumu interneta interneta vietnes, īpašas darba piedāvājumi vietnes un, protams, sociālie tīkli ir vislabākais veids kā izzināt darbu sev saistošā nozarē un arī darba devējam atrast zinošus jomas speciālistus, ko ar prieku uzņemt savā darba komandā.

KĀDUS DOKUMENTUS VĒLAS SAŅEMT DARBA DEVĒJS?
Interesanti, ka joprojām ir darba meklētāji, kuri uzskata, ka CV un motivācijas vēstulei nav īsta spēka un visu nosaka darba intervija vai augstāki spēki. Aiz vien vairāk darba devēju vēlas, lai kandidāti iesniedz ne tikai CV, bet arī motivācijas vēstuli vai pat īsu rezumē par sevi un savām darba gaitām. Vislabāk šos dokumentus ir veidot internetā, kur ir iespējams to izdarīt, vadoties pēc norādēm par to, kur kāda tipa informācija jāatspoguļo. Ja visos dokumentos sniegtā informācija darba devējam šķitīs saistoša, tad kandidāts tiks uzaicināts uz intervijas otro kārtu, kas visbiežāk ir tikšanās aci pret aci kandidātam un darba devējam. Tieši šī iemesla dēl, ir svarīgi ieniegt CV un motivācijas vēstuli tieši tā, kā vēlas darba devējs.

DROŠS DARBS ĀRZEMĒS KATRAM INTERESENTAM.
Lai pelnītu sev pienācīgu iztiku, ir jāatrod piemērots darbs, un tā tas ir bijis un būs vienmēr. Darbs Talsos, darbs Rīgā un darbs Valmierā, tā pat kā visur citur Latvijā un arī pasaulē tiek piedāvāts un pieņemts teju katru minūti. Ļoti īsā laika posmā ir iespējams izzināt daudz brīvu vakanču sev saistītās nozarēs. Pareizi pasniegta vajadzīgā informācija par sevi un savu pieredzi konkrētajā vakancē vai vismaz nozarē, ir ļoti nozīmīga, lai darba devējs varētu izlemt par labu konkrētam kandidātam. Arī darbs ārzemēs nav zaudējis savu aktualitāti. Dažādi ārzemju darba piedāvājumi tiek publicēti gan oficiālās vietnēs, gan Latvijas nodarbinātības aģentūrā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.