Posted on

LIELISKI SUŠI PAR PATĪKAMĀM CENĀM

Ja agrāk sushi tika uzskatīts par eksotisku ēdienu, tad mūsdienās nebūs viegli atrast kādu sabiedriskās ēdināšanas vietu, kas šo ēdienu nav iekļāvis savā ēdienkartē. Ja rosīšanās virtuvē nav sveša lieta, tad sushi var pagatavot arī mājas apstākļos, jo visu, kas nepieciešams, var uziet un iegādāties jebkurā pārtikas veikalā, ieskaitot piedevas un nori lapas. Ja suši ēdienkartē nebūtu sveša lieta, tad to austrumnieciskie nosaukumu nav nekāds pārsteigums, taču, ja ēdat tos pirmo reizi, var rasties neizpratne par jēdzieniem Maki, Nigiri, Masago kā arī tamlīdzīgiem terminiem, taču, satraukumm nav pamata, jo jebkurš restorāns ēdiena aprakstā ir iekļāvis sastāvdaļu skaidrojumu.

KUR ATRAST SUSHI RECEPTES?
Ieejot jebkura suši restorāna, ēdienkartē paveras skats uz daudz desmitu dažādiem suši maki un arī nigiri veidiem – lieli, mazi, karsti, auksti, cepti – kādus tikai sirds vēlas. Gatavojot sushi mājas apstākļos, noteikti ir iespējams gan sekot receptēm, gan brīvi improvizēt, jo šis ēdiens vienmēr ir ļāvis vaļu fantāzijai. Suši receptes var sameklēt gan tiešsaistē, gan gatavot savus mīļākos un zināmākos suši veidus, gan iedvesmojoties un arī nedaudz improvizējot. Izplatītākie sushi varianti noteikti ir maki rolli ar lasi, gurķiem vai arī avokado. Šis ēdiens var atšķirties ne tikai ar tā sastāvu, taču arī saturu, jo eksistē suši veidi, kuriem rīsi ir ārpusē, garnēti ar dažādām sēkliņām vai arī ikriem. Sushi var arī cept! Ceptie suši, parasti, vispirms tiek iemērkti tempuras mīklā un karstā eļļā cepti, līdz mīkla noteikti ir zeltaini brūna, taču vēl ir iespējams sushi pasniegt ar karstu kausēta siera piedevu. Sushi mēdz būt arī veģetāri un vegāni. Tādos gadījumos, tie tiek gatavoti kopā ar atšķirīgiem dārzeņiem vai tofu.

KUR RĪGĀ PIEGĀDĀ SUŠI?
Dzīvojam tomēr steidzīgā laikmetā un arī ēdiena gatavošanai, bieži vien, laika nepietiek tik daudz kā vēlētos, tāpēc parocīgi izmantot ēdienu piegādes pakalpojumus un suši pasūtīt uz mājām. Pēdējā laikā īpaši populārs ir kļuvis sushi ēstuves koncepts, kas darbojas vien uz piegādes pasūtījumu apkalpošanu. Šādi noteikti ir opcija uzlabot ēdienkarti kā arī piedāvāt zemākas cenas, piem., veidojot suši setus, kas ir ļoti populāra klientu izvēle visā Latvijā. Loģiski, neiztikt bez vairākiem akciju piedāvājumiem. Būsim atklāti, suši nav tas lētākais ēdiens ko pirkt restorānā, taču, ja iegādājaties suši setu, kurā var atrast dažāda veida suši, noteikti ir iespējams nobaudīt pat tādus, kuri ēdienkartē varbūt ir nedaudz dārgāki. Sushi piegāde Rīgā ir sadalīta zonās, un arī, jo lielāks pasūtījums, var saņemt bezmaksas piegādes variantu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.