Posted on

Sup izbraucieni pārvērtīsies par iemīļotu atpūtu!

Jauninājums supošana jeb kā citur to dēvē SUP sērfošana ir slīdēšana pa ūdens virsmu, izmantojot dēli un airi. Katrs jau var apgūt šo sportu neatkarīgi no Jūsu vecuma vai sagatavošanās līmeņa. Galvenais, kas tad vajadzīgs, ir paši sup dēļi pielāgoti jums un airi, lai airētu. Tiem, kuriem nav nekādu iemaņu, sup izbraucieni var būt esot uz ceļiem. Tādā veidā iespējams apgūt noturēt līdzsvaru un tad pamazām mēģināt celties uz kājām. Bez tam ir neaprakstāmas sajūtas, kad Jūsu supošana ir kājās stāvot! Un sup izbraucieni tiešām ir neatkārtojams sports, tā kā supot var kā upē, dīķī, ezerā, jūra vai pat okeānā. Pats galvenais, lai laikapstākļi būtu atbilstoši Jūsu izjūtām. Tās būs arī lieliskas vecmeitu ballīte atrakcijas!

Supošana, vai kāds tieši aprīkojums būtu vajadzīgs?

Uz šodienu sup dēļi iedalās gan pēc to garuma, tā arī pēc to platuma. Piepūšamie sup dēļi pēc to smaguma būs sākot ar 6-18kg. Platuma ziņā sup dēļi ir pieejami no 25 līdz 40 collām. Jo mazāks ir dēļa platums, jo smagāk ir turēt līdzsvaru, taču mazāks dēļa platums sekmē to, ka supošana būs ātra. Labākais dēļa platums iesācējiem tad ir 32 – 35 collas. Ar šo platumu Jūsu sup izbraucieni varētu būt viegli un ērti manevrējami, un dēlis nešūposies no klāt nākošā viļņa. Jo smagāks ir pats braucējs, jo platāki sup dēļi ir jāpiemeklē. Un otrādi – maza svara braucējam būs ērti uz šaurāka dēļa. Bet pēc biezuma sup dēļi atrodami no 4-6 collām. Jo biezaks ir dēlis, jo mazāk tas ir iegremdēts ūdenī zem braucēja slodzes. Maksimāla platuma sup dēļi noteikti ir ideāli noderīgi vēsā klimata joslā. Un protams, vajadzīgi ir ne tikai sup dēļi, bet arī airis, lai virzītu dēli Jūsu virzienā, pavada, kas noturēs uz dēļa..

Sup īre vai vislabāk iegādāties, kas tad būtu labākais rīcības variants?

Šodienas iespēju zemē ir tik ļoti milzīgi daudz dažādu variantu, kā tiek pavadīta aktīvā atpūta, bez tam nemaz nav svarīgi, vai Jums plānos būs atpūta ar ģimeni vai draugiem, jebkādam variantam iespējams sameklēt atbilstošāko. Protams mūsdienās cilvēkiem patīk ceļošana, taču aplūkojiet, kas ir Jums apkārt! Mūsu valstī ir tik daudz dažādu iespēju, lai aktīvā atpūta būtu ideāla. Daudzas viesu mājas, kuras ir gleznainajās vietās un to piedāvājuma klastā jau ir velosipēdu noma, priekš tam, lai izzināt apkārtni. Tādēļ, ka bieži viesu nami atrodas ūdens tuvumā, tiek daudz piedāvāta laivu noma vai katamarānu noma, turklāt interesanti, ka arī buru jahtas noma pat ir iespējama, ja esat ārpus Rīgas. Taču, kad šāda veida aktīvā atpūta ir apnikus, tagad ir unikāla alternatīva – aizraujošie sup izbraucieni. Supošana Latvijas teritorijā jau ir salīdzinoši jauns atpūtas veids, bet tajā pat brīdī sup noma jau tagad ir populāra. Un vēl pat ir cilvēki, kuriem būs izdevīgāk iegādāties dēli, jo sup īre ir dārgāks prieks ikdienas izklaidēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.