Posted on

Koka konstrukcijas kā interjera komponente vai jumts konstrukcija

Tad, kad būvniecības stadija nonāk pie tik svarīga posma, piemēram, kā mājas jumts, būtu jāveltī lielāka uzmanība tādam jautājumam kā jumta segums. Mūsdienas mājas jumts pilda ne tikai aizsardzības lomu mājoklim, bet bez šaubām ir tās dizaina sastāvdaļa. Patlaban jau ir tik daudzi daudzpusīgi jumta konstrukcijas veidi, kad paliek raibs gar Jūsu acīm. Savukārt, koka kopnes jau var stiprināt ne vienīgi, kā ārpuses mājas konstrukcijas elementus, taču droši var būt izvēlēts kā moderns interjera variants.

Vairāk uzziniet – https://freimans.com/lv/projektesana/

Jumts mājai un tā konstrukcijas veidi

Visbiežāk redzami jau ir divslīpju un mansarda jumts mājām, ir vēl arī vienas slīpnes un maju četrslīpju jumti, un protams arī vairāku veidu savienojumi. Interesantu ēkas konstrukciju jau var iegūt, ja jumta konstrukcija ir, piemēram, pavisam plakana, taču šajā gadījumā būs ļoti daudz uzkopšanas darbu, tā kā dažāda veida nokrišiem nav noplūdes iespēju, kaut gan jumta uzstādīšana un siltināšana būs izdevīgākā. Taču eksistē pat tādi jumta konstrukcijas veidi, kā jumts piramīdas veidā, kas līdzinās piramīdai. Minētais tips visbiežāk jau tiek izmantots kā rotājuma jumta papildinājums. Nākamais netradicionāls jumta veids būs asimetrisks jumts, kur tad raksturīga viena īsa puse kā arī otra puse jumtam garāka. Ir jāsaprot, jo jumta veida uzbūve būs grūtāk realizējama, jo bez šaubām jumta uzstādīšana būs dārgāka. Tā kā uz neraksturīgajām jumta konstrukcijas daļām, būs vajadzīgs un papildus sijas vai koka kopnes.

Jumta segums ikvienai mājai

Plānojot kāda būs jumta konstrukcija, atveras milzīgs jumta segumu variantu piedāvājums un arī dažādība. Sijas, jumta spāres vai jau pieņemsim kopnes, kāda tad būs pareizā izvēle? Pašas sijas izmanto jumta spāres balstam, bet tāda tipa varianta uzlikšana pieprasa tiesam daudz laika. Savukārt koka kopnes jau būs laicīgi ražota konstrukcija. Kopnes atbalsts jau ir ārsienas vai iekšējas sienas, kas ir nesošās. Atšķirībā no jumta spāres, koka kopnes tiek ievestas uz pašu celtniecības vietu jau gatavas, līdz ar to būs ekonomēts laiks, ko paņem juma uzstādīšana. Un tad jau var ķerties tieši pie tādas darbības, piemēram, kā jumta siltināšana un beigt to nozīmīgo būvniecības daļu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.