Posted on

Katram patīk izbaudīt vēju matos īpaši tad, kad uzvilktas skrituļslidas!

Daudziem no mums skrituļslidas asociējas ar jauku laika pavadīšanas veidu, kurš turklāt ļauj uztrenēt sportisku formu. Taču skrituļslidas jau tiek plaši izmantotas pat dažādos sporta veidos un tām pastāv diezgan daudz tipu. Ir ne vienīgi skrituļslidas bērniem, taču pastāv arī pieaugušo kategorija. Turklāt vel var iedalīt sporta un izklaides skrituļslidas. Taču, ja cilvēks ir tāds, kurš vienīgi grib izbaudīt sportu, kā izklaidi, labākais variants būs iegādāties droša zīmola produktu, piemēram, rollerblade skrituļslidas, kas pastāv kā iesācējiem, un arī ekspertiem.

Skrituļslidas un to veidi

Kad esat nolēmuši pirkt skrituļslidas, vispirms būtu jāsaprot, kā tās tiek iedalītas. Turklāt šeit neiet runa vien par to, kad pastāv skrituļslidas sievietēm, vīriešiem vai arī bērnu skrituļslidas. Ir, piem., skrienamās skrituļslidas, kas paredzētas profesionāliem braucējiem, tā kā tās būs kārtīgi atbilstošas braukšanai ar lielu ātrumu, dažādām sacensībām kā arī cita veida sportam. Labākās skrituļslidas iesācējiem ir skrituļslidas fitnesam. Tās izmanto tikai neprofesionāļi, jo tās ir ērtas un drošas izmantošanā, taču neērtas sporta veidiem, kur vajadzīgs ātrums. Tas ir tāpēc,ka šeit ir 4 riteņi, kuru lielums ir no 7.5-9 cm, turklāt tie ir ļoti mīksti. Bērnu skrituļslidas savā pamatā tad ir tieši tas pats fitnesa rīks, kas atšķiras vienīgi ar mazāku izmēru. Ir pat skrituļslidas ēkstremiem sporta veidiem, īpaši radītas priekš trikiem. Tāda veida slidām jābūt stingrām un smagām. Ārēji tās ir ļoti masīvas, bet to galvenais mērķis jau ir turēt kāju. Hokejam domātās skrituļslidas vīriešiem un arī sievietēm, arī ir ļoti populāras, tādēļ ka hokejs ārpus ledus arī ir populārs sports. Šeit to zābaks ir tāds pats kā slidām priekš hokeja, tajā pat brīdī tām ir laba ventilācija, un botu purngals ir pasargāts.

Skrituļslidu veikals palīdz ar skrituļslidu piemeklēšanu

Kad tiek apmeklēts skrituļslidu veikals, būtu jāizprot uz ko tad tieši skatīties, kad tiek meklētas skrituļslidas. Svarīgākais, kas tad jāskatās, ka tām nepieciešams labi aptvert Jūsu kāju. Var pasūtīt mazliet lielākas skrituļslidas, taču ja atšķirība nav lielāka par puscentimetru. Šo variantu izvēlas, ja tiek pirktas bērnu skrituļslidas vai varbūt cilvēkiem, kuriem pietūkst kājas. Ja divi dažādi izmēri Jums šķiet vienādi ērti, izvēlieties mazāku. Tomēr, lai pārliecinātos, kad apavu izmērs tad ir pareizs, jāpastaigā vai jāmēģina pabraukt ar tām kādas 15-30 min. Šajā laikā pēda aprod ar zābaku un var būt iespēja pareizi novērtēt savas sajūtas. Komforts ir pamata izvēles kritērijs. Pirms pirkt skrituļslidas obligāti jāpārliecinās, kad Jūsu pēdai ir ērti. Jo pat mazs diskomforts mērījuma laikā vēlāk radīs Jums sāpes. Gadījumā ja Jums ir neērti, izmēģiniet cita zīmola skrituļslidas, piemēram, rollerblade skrituļslidas. Jo atšķirīgiem brendiem jau ir atšķirīga iekšzābaka struktūra, un jau ir būtiski uziet ērtāko no tiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.