Posted on

AR KO KURINĀT MĀJU APKURES SEZONĀ?

Tuvojas ziema, pie tam ar lieliem soļiem, tāpēc loģiski, ka aktuāls kļūst jautājums par optimālu telpu apsildīšanu savā mājoklī. Šādos brīžos nedaudz paveicies ir daudzdzīvokļu namu iemītniekiem, par kuru telpu apkurināšanu rūpējas namu apsaimniekotājs, pieslēdzot apkuri apkures sezonas sākumā. Taču, ja dzīvojat privātmājā, eksistē daudz un dažādi risinājumi tam, kā aukstā laikā nodrošināt siltas mājas. Projektējot māju, jebkurš arhitekts, pašā mājas viducī, pat ja tam nav vajadzība, ieprojektēs dūmvadu, lai vajadzības apstākļos būtu iespējams mainīt telpu apsildes veidu bez liekiem izdevumiem un problēmām. Dūmvads tiek izbūvēts mājokļa vidū, lai tam var piekļūt samērā ērti no jebkuras telpas mājā un skurstenim pievienot krāsni vai kamīnu.

KAMĪNI UN KRĀSNIS MĀJOKLIM

Pastāv dažādi telpu apsildes veidi. Ja dzīvojot privātmājā, un negribat lietot elektrisko telpu apkurināšanu, tad ir opcija ierīkot krāsniņu, kamīnu, plīti, granulu katlu un vairākus citus telpu apkures risinājumus. Telpas stūrī sprakšķoša malkas krāsns vai kamīns, allaž telpai ir piedevis sevišķu atmosfēru un omulību, papildus arī apsildot telpu. Krāsnis un kamīnkrāsnis katra tiek veidota tā, lai ne tikai pildītu savu funkciju, bet arī dizains iekļautos mājas interjerā. Tās ir askētiskas un arī nemanāmas, taču tajā pat laikā lomu pildošas. Stūra kamīnkrāsnis ir atsevišķa produktu grupa, kas ir mūsdienīgs risinājums tradicionālai vērtībai. Kamīnkrāsnīm ir lielas durvis un tajā sprakšķošās liesmas, kas ir mājīguma rādītājs, ir redzamas no ikvienas vietas telpā. Universāliem un arī praktiskiem cilvēkiem noderīgi un arī interesanti liksies kamīnkrāsns un cepeškrāsns apvienojums. Neviena maltīte negaršo tā, kā gatavota krāsniņā, kas tiek kurināta ar malku. Lūk, dzīvojot arī 21. gadsimtā ir iespējams panākt šādu vietējo eksotiku savās mājās, ierīkojot kamīnkrāsni ar cepeškrāsni. Ja Jūsu īpašumā ir arī pirts, tad visādā ziņā šeit jāpievērš liela uzmanība tam, kā pirts telpa tiks piesildīta. Pircējiem tiek piedāvāti dažādi veidi – gan mazākas krāsnis, kas piesilda saunas telpu, gan tādas, kas pilda dubultu funkciju, piesildot ne tikai pašu pirti, bet arī priekštelpu, kurā pirms un pēc pirts rituāla būtu patīkami uzkavēties jaukā kompānijā. Protams, arī pirts krāsnīm tiek nodrošināts lieliskais un arī askētiskais skandināvu dizains.

Attiecīgu apkures iekārtu savas mājas vai citu telpu apsildei, iegūt katrā ziņā nav problēma, un arī nevajag aizmirst, ka gada aukstajā laikā nekas tā neienes mājās un sirdīs siltumu, kā sprakšķoša krāsniņa vai kamīns!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.