Posted on

TIEŠSAISTES DARBA SLUDINĀJUMU MĀJASLAPAS

Gan darba devējiem, gan darba meklētājiem ir ļoti viegli satikties internetā, tādēļ tieši globālajā tīmeklī tiek izvietoti tik daudz darba piedāvājumi. Joprojām aktuāli ir darba piedāvājumi ārzemēs, tādēļ arī sludinājumi šādām vakancēm tiek izlikti publiski. Speciālas sludinājumu izvietošanas vietnes, sociālo tīklu starpniecība, nozares mājas lapas ir tikai maza daļiņa no visa, kā darba devējiem un darba meklētājiem iegūt sev saistošu informāciju.

KUR TIEŠSAISTĒ IZVEIDOT CV?
Lielākā daļa darba devēju, lūgs CV pievienot motivācijas vēstuli. Laiks, kas iztērēts visu nepieciešamo dokumentu pareizai noformēšanai, nekad nav iztērēts velti, tādēļ aicinām to neuztvert kā nevajadzīgu formalitāti. Ja tomēr neesat drošs par savām spējām dažādu dokumentu pareizā aizpildīšanas prasmē, internetā var sameklēt jau gatavas aizpildāmas dokumentu formas. Prasme topošajam darba devējam parādīt savas prasmes darbā ar dokumentiem ir lies pluss. Pret motivācijas vēstuļu iesniegšanu nevajadzētu izturēties vieglprātīgi, jo tas ir veids, kā darba devējam nodemonstrēt savu entuziasmu darba izpildē. Maldīgs ir uzskats, ka CV un motivācijas vēstules neviens nelasa un to saturs netiek ņemts vērā, jo darba devējam ir svarīgi uzzināt par topošā padotā stiprajām pusēm, kas ir saistītas ar aktuālo vakanci.

DARBS DAUGAVPILĪ UN CITUR LATVIJĀ.
Ņemot vērā to, ka izdzīvošanai ir nepieciešami naudas līdzekļi, cilvēkiem ir nepieciešams darbs, lai tos nopelnītu. Neatkarīgi no tā, vai vajadzīgs darbs Valmierā, darbs Rīgā vai darbs jūrmalā, vai jebkurā citā pilsētā vai valstī, darba meklētājam ir jāiegulda laiks un vēlēšanās atrast dev piemērotu vakanci. Ik dienu publiski tiek izlikti daudzi jauni darba sludinājumi. Korekta dokumentu aizpildīšana ir pirmā iespaida radīšana par sevi topošajam darba devējam. Pirmais iespaids vienmēr ir noteicošais!

VĒLOS STRĀDĀT ĀRPUS LATVIJAS – AR KO SĀKT?
Maldīgi uzskatīt, ka darbs ārzemēs ir bijis aktuāls pirms daudziem gadiem un mūsdienās tā vairs nav nepieciešamība. Lai arī ārzemju darba piedāvājumi mēdz šķist ļoti vilinoši, nekad nenāks par ļaunu ievākt nedaudz informācijas par darba devēju un vakanci. Šāda tipa darba piedāvājumus ir iespējams atrast gan vakanču portālos, gan sociālajos tīklos un cita veida sludinājumos. Šie sludinājumi ir verificēti un korekti, tādēļ nevajag bīties par riskiem un problēmām, kas varētu rasties ar šaubīgu darba piedāvājumu pieņemšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.