Posted on

Ārdurvis dzīvoklim vai privātmājai – kas atšķiras, kā arī atlasīt un vēl kam tad vērst vērību?

Brīdī, kad jau tiek skatītas ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim, to izvēlēšanās klientam pārtop par stiprām galvas sāpēm – tirgus ir pārsātināts ar produkciju, kurā tiek ievērotas visas prasības: cena, stils, drošība, skaņas un siltuma izolācija. Kādā veidā, meklējot ārdurvis, sabalansēt klienta vēlmēs tādā veidā, lai durvis dzīvoklim vai mājai varētu būt skaistas, pieejamas ģimenes budžetam un tanī pašā laikā droši aizsargātu māju tieši no “nelūgtajiem viesiem” un arī būtu ērti lietojamas? Bez šaubām to pārzin vien eksperti. Tāpēc parasti jadodās tieši pie firmām, kas piedāvā metāla durvis dzīvoklim, mājai, kā arī pienācīgi jāizjautā. Taču konkrēti par iespējamajiem variantiem Jūs varat iepazīties rakstā.

Lasīt vairāk – https://www.ntz.lv/reklamraksti/metala-ardurvis-majai-labaka-iespejama-izvele/

Kādi tipi pastāv ārdurvīm?

Izskatīsim trīs galvenos tipus: koka, plastmasas, metāla. Jebkurš no šiem atbilst savām funkcijām. Kādus tad uzdevumus ārdurvis dzīvoklim varētu īstenot: drošība, siltumizolācija un trokšņu absorbācija, iekšējā un ārējā apdare.
Pvc durvis standartā ir uzliktas komerciālās vietās vai kā 2. ārdurvis dzīvoklim vai privātmājai. Dažādos veikalos, tirdzniecības centros PVC ārdurvis veic tikai “atvēršanas un aizvēršanas” funkciju. Pvc durvis jau ir vieglas, tādēļ tās būs ērti atvērt arī bērniem un veciem cilvēkiem. Kā vēl viens plus ir tas, ka šādas durvis ir diezgan lētas.
Kādreiz dzīvokļos tika uzliktas koksnes ārdurvis. Šodien no koksnes galvenokārt ir ārdurvis mājām. Tās var būt lētas priedes durvis, kas netiks galā no vides izraisītajam sekām vai iebrukšanas centieniem. Vēl viena iespēja eksistē durvis, kuras izgatavotas no izturīgākiem ozola masīviem, dižskābarža, alkšņa masīviem. Taču arī tās versijas nevarēs salīdzināt ar to, kā pret ielaušanos cīnās metāla durvis.
Metāla ārdurvis privātmājai vai arī dzīvoklim, šodien būs populārākais variants. Tas būs saistīts ar faktu, ka tieši viņas veic visas funkcijas: siltuma izolāciju, trokšņu absorbāciju, drošību, vizuālo izskatu. Tanī pat brīdī ir gan arī lētās, gan arī premium klases ārdurvis katrai gaumei un budžetam. Metāla durvis varētu izvēlēties arī ar dažnedažādu stilu – no klasiskā dabīgā koka līdz minimālismam un Hi-Tech. Metāls jau ir izturīgs izejmateriāls, kur piemeklējot izcilas metāla durvju slēdzenes, tās var droši aizsargāt māju tieši no iebrukšanas.

Kā var nekļūdīgi atlasīt durvis?

Modernais būvmateriālu un būvniecības pakalpojumu noieta tirgus jau ir neapšaubāmi pārsātināts ar piedāvājumu, kādas tieši varētu būt ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim. Tajā pašā brīdī var pamanīt visdažādāko cenu variācijas, dažādus izejmateriālus, ļoti dažnedažādas durvju slēdzenes kā arī stili. Izlemt, kāda veida ārdurvis dzīvoklim jau ir piemērotākās, nebūs vienkārši. Visbeidzot, iegādājoties, jāievēro:

  • drošības aspekts;
  • trokšņu absorbācijas vai siltumizolācijas īpašības;
  • kopējais stils;
  • izturība;
  • pieejama cenu.

Ārdurvīm jābūt vienkārši izmantojamām, vienkārši veramām ciet kā arī atveramām, un jācenšās novērst iepriekš negaidīta atvēršanās, kad slēdzene ir atvērta. No konstrukcijas elementiem īpaša uzmanība jāvērš durvju vērtnēm, konstrukcijām, eņģēm, iebūvētai actiņai, kā arī svarīgas būs slēdzenes metāla durvīm vai arī pavisam cita tipa durvīm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.