Posted on

MATRAČA LOMA MŪSU VESELĪBĀ.

Gultai un tās kvalitātei ir liela nozīme jebkura cilvēka dzīvē, un tik pat liela nozīme ir matracim. Meklējot jaunu gultu, jāpievērš uzmanība ne tikai dažādām ar mēbeli saistītām detaļām, bet arī matracim un visu, kas ar to saistīts. Matracim ir jābūt piemērotam, jo spēlē lielu lomu tajā vai esam kārtīgi atpūtušies un kā jūtas mūsu mugura pēc vidēji 7 guļus stāvoklī pavadītām stundām.

Ja no rīta pamostaties un jūtamies tā, it kā pāri būtu pārbraucis buldozers, ir skaidrs, ka kaut kas ir jāmaina. Šādās situācijās daudzi cenšas izlīdzēties, iegādājoties virsmatraci, kas var būt pagaidu risinājums, taču ilgtermiņa variants tas noteikti nebūs.

KĀ SAPRAST KĀDS MATRAČA VEIDS MAN IR PIEMĒROTS?
Nemaz ne tik senā pagātnē mūsu gultās bija viena veida gultas matrači, kas tika veidoti no porolona un atsperēm. Šiem matračiem nebija pārāk ilgs lietošanas termiņš, jo porolons sāka plīst un drupt, atsperes sāka palikt vaļīgas un matracis deformējās, pie tam radot savādas skaņas katru reizi, kad griežamies uz otriem sāniem. Tie kļuva neērti un pat veselībai bīstami. Mūsdienās veikalos atrodamie matrači tiek veidoti no moderniem materiāliem – memory foam, speciāliem atsperu blokiem, kas papildināti ar lateksa un bambusa šķiedrām. Ortopēdiski un ergonomiski matrači ir bijuši svarīgi visos laikos, taču mūsdienās pieejamie materiāli ļauj sasniegt jaunas virsotnes. Pieejami arī matrači bez atsperēm un ar dažāda veida citu fantastiski ērtu sastāva kombinācijām. Katram matracim ir mīksts un patīkams noņemams, mazgājams pārvalks, kas maksimāli atvieglo matrača kopšanu.

VAI LATVIJĀ RAŽOTIE MATRAČI IR ERGONOMISKI PAREIZI?
Kad izvēlamies matraci, protams vēlamies, lai tas ir lieliskā cenas un kvalitātes līdzsvarā. Latvijā ražoti matrači ir teicamā cenas un kvalitātes attiecībā. Matrači, kas ražoti Latvijā ir pieejami gan mazākos, bērnu gultām domātos izmēros, gan lielos izmēros. Gan dīvāni un gultas, gan matrači ir augstākās kvalitātes Latvijas meistaru ražojums un kalpo daudzus gadus. Arī materiālu daudzveidība nodrošina to, ka sava ideālā matrača atrašana nav sapnis, bet realitāte. Jebkuram labam matracim ir jāspēj nodrošināt slodzes mazināšanos mugurai, jāuzlabo asinsrite un jānodrošina normāla pozicionēšana guļot, lai ķermenis maksimāli spētu atpūsties.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.