Posted on

KĀ DABŪT DARBA IESPĒJAS?

Daudziem būtu aktuāli sameklēt rezumē paraugus tiešsaistē. Lai gūtu ienākumus, ir nepieciešams darbs un darba vakances ir aktuālas gan tiem, kuri atrodas bezdarbnieka statusā, gan tiem, kuri lūko pēc profesijas maiņas vai kā savādāk vēlas mainīt savu ikdienas rutīnu. Kādēļ ir svarīgi uzrakstīt labu CV, kas satur visu nepieciešamo informāciju, neieslīgstot liekās detaļās? Lai potenciālais darba devējs spētu objektīvi novērtēt to, vai kandidātam ir kādas zināšanas konkrētajā jomā, kurā ir izsludināta vakance, nepieciešama konkrēta informācija. Aktuālās vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru vietnēs un arī sludinājumu portālos. Lai pieteiktos uz vakanci, lielākā daļa darba devēju vēlas iepazīties ar kandidāta CV un/vai motivācijas vēstuli. Šādā veidā ir viegli saprast kandidāta piemērotību vakancei. Var uzzināt vairāk uzņēmuma mājas lapā, kā arī zemāk rakstā!

KĀ PILNĪGI AIZPILDĪT DOKUMENTUS VAKANCEI?

Nav maz cilvēku, kuri līdz galam joprojām neuztver CV un motivācijas vēstuļu nepieciešamību. Ja tiek iesniegti visi aktuāli dokumenti un norādīta visa aktuālā informācija, neatkarīgi no tā, kurā Latvijas pilsētā vakance ir aktuāla, tad iespējas tikt uzaicinātam un darba interviju, palielinās. Dažādi lieliski un detalizēti CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, turklāt, arī citās valodās. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu turpinājumu.

VAI DARBS CITĀ VALSTĪ IR LEGĀLS?

vēl viena populāra kategorija darba meklētāju un darba devēju ikdienā ir darbs ārzemēs. Darbs vai sezonas darbs ārzemēs ir labs veids kā nopelnīt papildus līdzekļus un iegūt prasmes, zināšanas un pieredzi strādājot ārzemju darba vidē. Par laimi, dzīvojam laikā, kad ir viegli iegūt informāciju par vakancēm vai darba devējiem arī ārzemēs. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Ir dažādi veidi kā nokārtot visus nepieciešamos dokumentus darbam ārzemēs, tostarp, darbā iekārtošanas aģentūrās un nodarbinātības dienestos

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.