Posted on

KĀDAS AUTO RIEPAS PIRKT?

Katrs auto vadītājs noteikti zina, ka mainotes sezonām, vajadzīga arī auto riepu maiņa. Šī iemesla dēļ, šoferus var iedalīt divās grupās. Viena daļa autovadītāju savām mašīnām izvēlas uzstādīt vissezonas riepas, kas nav jāmaina divas reizes gadā. Toties, otra kategorija izvēlas mainīt riepas katru sezonu. Pats galvenais, kas jāielāgo katram auto īpašniekam, ir regulāra riepu tehniskā apskate kā arī apkope, lai braucienu laikā nebūtu nepatīkami pārsteigumi. Šim mērķim lieliski strādā riepu serviss kā arī tā zinošie darbinieki, kuri regulāri palīdzēs ne vien ar riepu pārbaudi, bet arī padomiem un ieteikumiem. Pieejami arī diski līzingā !

 

Katram automašīnas īpašniekam tiek dota brīva izvēle tajā, kādas riepas likt izvēlētajam auto – ziemas un vasaras vai vissezonas. Daudziem, it sevišķi jaunajiem autovadītājiem mēdz rasties vairāki jautājumi saistībā ar vissezonas riepām un to īpašībām, kā arī opcijām izvēloties maiņas riepas – kādas vislabāk izvēlēties, kādu riepu servisu izvēlētiesun tamlīdzīgi. Ziemas un vasaras riepu komplekti atšķiras ne vien pēc to fizikālajām īpašībām, bet arī ķīmisko sastāvu, kas dažādās gaisa temperatūrās nodrošina vislabāko saķeri ar ceļu. Zemas riepām ir radzes, kas palīdz automašīnai ziemas apstākļos drošāk turēties uz ceļa. Ja runājam par vissezonas riepām, tad obligāti jāpiemin, ka šādas riepas nevajadzētu izmantot laikapstākļos, kad gaisa temperatūra ir zem 0 grādiem, kā arī vasarās šādām riepām ātrāk dilst protektora līmenis.

KUR PĀRBAUDĪT RIEPU DISKU STĀVOKLI?
Riepu disku stāvokli ir iespējams pārbaudīt jebkurā auto vai riepu servisā, un to ieteicams veikt regulāri. Diski var būt izdatavoti no dažādiem materiāliem, taču vispopulārākie ir lietie, jeb vieglmetāla diski. Daudziem būs pārsteigums par to, cik ļoti liela loma patiesībā ir auto diskiem, jo no to stāvokļa un tieši ģeometrijas ir atkarīgi vairāki parametri, ieskaitot dinamiku un stabilitāti uz ceļa braukšanas laikā. Šī iemesla dēļ pat neliela bukte vai ieloce diskā var radīt būtisku atšķirību braukšanas kvalitātē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.