Posted on

Kolagēns – kā to lietot?

Gadījumā ja Jūs esat veselīgas ēšanas principu fans, tad bez šaubām esiet manījuši, cik uztura bagātinātāji kļūst pieprasīti, īpaši pats kolagēns. Kas tad īsti tad ir uztura bagātinātājs – kolagēns? Tas būtu visplašākais proteīns mūsu organismā, kas tieši veicina ādas, kaulu, skrimšļu, locītavu, matu un gļotādu audu elastību. Tas būs saistošo audu pamats un rada 1/3 visu ķermeņa olbaltumvielu un apmēram astoņdesmit procentu no ādas. Vairāku faktoru ietekmē, piemēram, vecums kā arī liela fiziska aktivitāte var šīdināt kolagēnu. Kā arī kolagēna trūkums, kas ir vēl zarnu gļotādas daļa, var veicināt pārtikas pārstrādāšanas problēmas organismā. Tāpēc visbiežāk cilvēkus piesaista dzeramais kolagēns vai kolagēna pulveris, mēģinot šādi saglabāt sev veselīgu organismu.

Uzzini vairāk – https://kolagens.lv/pages/atteikuma-tiesibas

Kolagēns un arī tā tipi

Biežāk sastopamie kolagēna tipi cilvēka organismā, pēc zinātnieku domām, būs pirmais, otrais, trešais, ceturtais, piektais un desmitais. I tips būs sastopams deviņdesmit procentos audos. Tieši tas atrodas ādā un tiek nosaukts konkrēti par galveno kaulu organiskā sastāva sastāvdaļu. 1. veida kolagēns palīdz veidot cīpslas, muskuļu un skeleta sistēmas saites un vēl organisma iekšējos orgānus. Otrais tips – šķiedrains. Uziets locītavās, acs radzenē. Trešais tips ir zarnu, muskuļu kā arī asinsvados. Ceturta tipa kolagēns rada šūnu pamatmembrānas, kuras atbalsta audu šūnu struktūru, 5. tips ir uz matu šūnu un vēl placentas virsmas, taču desmitais tips nodrošina kaulu veidošanos, augšanu, locītavu attīstību un pārveidošanu. Tie uztura bagātinātāji visbiežāk satur dzīvnieku un arī jūras iemītnieku kolagēnu. Liellopu kolagēnu galvenokārt pārstāv II un III tips. Viennozīmīgi tas ir piesātināts ar glicīnu un prolīnu, un šis kolagēns kauliem ir labākais variants. Zivju kolagēns (I, II, III tips) vienkārši absorbējas un veicina pareizu gremošanu. Viennozīmīgi tas jau ir visefektīvākais olbaltums, kas veicina atbalstu ķermeņa iekšējiem orgāniem, asins vadiem, locītavām, skrimšļiem, kauliem un vēl dermai. Līdz ar to, kad tiks meklēts kolagēns ādai, matiem vai arī kolagēns kauliem, tad tas ir izgatavoti no jūras produktiem.

Kolagēns – kādā veidā atrast pārdevēju un piemeklēt īsto pulveri?

Šodienas dzīvē visu var iegādāties tiešsaistē, un uztura bagātinātāji pieejami lielā variācijā. Kādā veidā var uziet īsto vai cik tad salīdzinoši daudz pielietot, kad pērkat online vidē. Nav būtiski, vai Jums vajadzīgs kolagēns ādai, skrimšļiem vai arī kolagēns locītavām, svarīgi ir saprast, kāds tad būtu mērķis. Profilaksei kolagēna lietošana ir pietiekama ar pieciem g, bet, piemēram, vecuma pazīmju novēršanai vai arī kad ir bojātas locītavas, var pielietot 10 g dienā. Organisma katras dienas vajadzība būs II tipa olbaltums četrdesmit mg. Vidēji kurss ilgst 3 mēnešus. Pat, kad vajadzīgs kolagēns matiem, svarīga ir molekulmasa kompanentiem. Vērsiet uzmanību uz vitamīniem sastāvā. Jo bez šaubām kolagēna sintēze nebūs iespējama bez mikroelementiem un vitamīniem, tādēļ ir vēlams, lai tie uztura bagātinātāji saturētu visas vajadzīgās minērālvielas, īpaši C-vit. Brīdī, kad vajadzīgs kolagēns, pirkt to iespējams gan online, gan arī aptiekā. Kaut gan nenoliedzami online tomēr ir vieglāk, taču uzmanīgi centieties uzzināt vairāk par uzņēmumu arī gadījumā, ja nepieciešams vienīgi kolagēns, atsauksmes nedrīkst neievērot, būs detalizēti tās jāizpēta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.