Posted on

KĀ FUNKCINĒ PARĀDU PIEDZIŅAS FIRMAS?

Ar dažāda veida parādu atgūšanu nodarbojas parādu piedziņas firmas. Gan kreditori, gan debitori tiek laipni aicināti juridisku konsultāciju saņemšanai gludākai saistību izpildei. Likuma normas paredz, ka saistību izpildei tiek piedāvātas dažādas parāda atgūšanas formas. Inkaso un cesijas līgumi ir populārākie veidi, kā parāds nonāk pie parādu piedziņas kompānijām.

Par parāda esamību un atmaksas iespējām parādniekam tiek nosūtīta vēstule. Lēmumu iespējams apstrīdēt 3 nedēļu laikā. Parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām, tādēļ nevajag bīties no piedziņas uzņēmumiem, bet sadarboties ar tiem.

CESIJAS UN INKASO PARĀDU ATGŪŠANAS VEIDI

Ārpus tiesas parādu piedziņa ir viens no populārākajiem veidiem kā uzņēmumiem atgūt savu naudu. Ir dažādi veidi, kā var veidoties parāds un viens no populārākajiem ir neatmaksātas kredītsaistības, taču tas var notikt neapmaksātu rēķinu vai uz nomaksas pirktu preču maksājumu grafika neievērošanas gadījumos. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, attiecīgi arī parādu atgūšana darbojas līdzīgā virzienā – parādu var atgūt gan no fiziskas, gan juridiskas personas. Nesamaksātas saistības tiek iekļautas sava veida melnajā sarakstā un radīs problēmas ne tikai kredīta ņemšanai, bet arī nomaksas preču iegādei un atsevišķu pakalpojumu saņemšanai.

KĀ UZMANA PARĀDA ATGŪŠANAS PROCESUS?

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Cesija ir otrs populārākais parāda pārņemšanas veids. Ja parāda atgūšana potenciāli plāno būt problemātiska, tad cesija ir izdevīga tādā ziņā, ka debitora portfelis tiek pārdots parādu piedzinējam, tādējādi neradot zaudējumus. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami arī tiem parādiem, kas atrodas ārpus Latvijas. Tā pat parasti uzņēmumu pārziņā ir visa vēstuļu korespondence, telefona zvani un birokrātiskā darījum puse. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.