Posted on

Flīzes, lamināts, parketa dēļi – pārdomāta apdares materiālu izvēle

Neviens remonta vai arī celtniecības projekts nevarēs iztikt bez vajadzīgo materiālu iegādes apdarei vai arī būvniecībai. Un šeit rodas apjukums: “Kurā vietā to visu iegādāties?”. Protams, ir saprotams, ka katrs patērētājs vēlas nopirkt augstas kvalitātes materiālus un santehniku, bet tajā pašā brīdī ietaupīt naudu. Tiem, kam šajā jomā nav iemaņu, to veikt varētu būt diezgan smagi. Mūsdienās visu nepieciešamo iespējams pasūtīt dažādos variantos – profesionālā veikalā, piemēram, tāds varētu būt arī interjera veikals, tiešsaistes lapās, sameklējot preces reklāmas brošūrās vai arī avīžu sludinājumos un lielos būvniecības produkcijas lielveikalos(ielūkojies te – vannas istabas flīzes). Kādi ir pamata materiāli apdarei, ko tad jāsameklē un kā plānot pašu remontu, noskaidrot var tālāk.

Lamināts vai parkets, vai iespējams flīzes – kādā veidā veikt izvēli?

Pats no labāk pazīstamākajiem materiāliem jau ir flīzes. Tās var būt keramikas, mozaīkas, stikla vai arī akmens flīzes. Nokrāsu daudzveidība arī Jūs spēs pārsteigt. Dažādības dēļ tās izmanto ne vien vannas istabā, taču vēl citās vietās. Tās tomēr ir spēcīgas un labi iztur ķīmisko tīrīšanu. Zināms materiāls ir dabīgais parkets. Protams, tas jau ir kaprīzs, taču kopā ar pienācīgu aprūpi nenolietosies ilgu laiku. Parketa dēļi nepanes mitruma vai temperatūras svārstības, nebūs izturīgs pret ūdeni un agresīvām ķimikālijām. Parasti parkets netiek uzstādīts vannas istabā, virtuvēs un priekštelpās – tā kā tur tas ātrāk nolietosies. Savukārt, guļamistabām, viesistabām, kā arī bērnistabā tas ir laba izvēle: patīkams taustei, slāpē skaņas un ir videi draudzīgs. Savukārt, lamināts būs labākā parketa alternatīva, šis materiāls arī ir silts un daudz mazāk kaprīzs, pie tam ir pieejamāks maciņam. Šodien jau ir uzlabots tāds materiāls, kā linolejs, jo tas palika spēcīgāks un vēl dažādāks. Turklāt kvalitatīvs linolejs ir ilggadīgs un arī moderns, kā arī to var ieklāt patstāvīgi. Sienām drīkst izvēlēties ne vien tapetes, bet arī flīzes kā alternatīvu. Ja skatīt tapetes, šeit daudzveidība ne vienīgi dizainos, bet arī izgatavošanas materiālu ziņā ir liela. Arī santehnika pieder pie apdares materiāliem. Kvalitatīvi jaucējkrāni, dušas iekārtas, podi un vanna tomēr ir neaizvietojama lieta. Šodien tas viss ir pilnveidots, tāpēc labāk būtu izvēlēties modernas versijas, jo šāda santehnika palīdz taupīt ūdens patēriņu un vēl atvieglo kopšanu.

Kur griezties pēc palīdzības?

Latvijas teritorijā ir ļoti daudz celtniecības veikalu. Taču biežāk šie veikali ir jau kā hipermārketi, kur konsultanti nereti paši nemaz nav informēti tieši par materiālu klāšanu vai kādām īpašībām. Tāpēc ir rekomendējams savu uzmanību vērst cita veida veikaliem, piemēram, tāds var būt apdares materiālu un interjera veikals. Tādos veikalos būtu atrodami apdares materiāli, dizainu piemēri un kvalificēti speciālisti, kuri kvalitatīvi izlīdzēs izdarīt izvēli. Bez šaubām, uzmanīgi izpētiet rekomendācijas, lai vēlāk nenāktos vilties, kā arī apskatiet piedāvājuma klāstu. Piedāvājumā vajadzētu būt labiem apdares materiāliem, kuri jau ir pierādījuši savu kvalitāti jau gadiem ilgi. Kā arī kopā Jūs varēsiet sameklēt ideālāko variantu priekš Jums!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.