Posted on

Nāk klāt vasara, kādi tad svētki mūs sagaida? Jāņi un arī Līgo – atlasam labākos pantiņus!

Nāk klāt siltā vasara un cilvēku mīļākie svētki Līgo un Jāņi. Un atkal tiks veikta ugunskuru taisīšana un dziesmu skandināšana. Pirms tam mums visiem vajadzētu vēl atcerēties, kas ir Vasarsvētki, ticējumi, kas ar šiem svētkiem saistīti. Taču, meklējot internetā skaistus vārdus, var pazust. Tāpēc labāk doties uz dzejoļu krājumu vietni. Tādās vietās ir pieejami ne vien apsveikumi Vasarsvētkos, bet arī Jāņu spēles un smieklīgi Līgo pantiņi. Te var droši teikt, ka šeit ir dzejoļi jebkurai gaumei!

Kāda veida apsveikumi Vasarsvētkos varētu būt piemēroti šogad?

Šodien mums vairs neinteresē standarta pantiņi Jāņos. Tiek skatīts kas neparasts un arī pirms tam nedzirdēts. Populāri kļūst pat nerātni Līgo pantiņi, tā kā šādi var izbrīnīt kādu, kuram patīk tieši tādi smieklīgi dzejoļi. Mūsdienu informācijas portāli mājas lapā piedāvā parocīgu rīku, ar ko varētu atrast, piem., Līgo spēles bērniem. Bieži vien tiek skatīts, kas ir Jāņi, tradīcijas, kuras tiek ievērotas šajos svētkos. Līdz ar to vislabākais risinājums būtu atrast tādu dzejoļu krātuvi, kur būtu viss vienā vietā, gan Vasarsvētku apsveikumi, tā arī neķītri Jāņu dienas pantiņi.

Būtiski faktori Jāņu dienas svinībās

Nāk klāt Līgo un tas, ko cilvēki meklē tad ir tieši Līgo pantiņi. Taču vecmammas šos svētkus uztver nopietnāk un būtu ļoti priecīgas, gadījumā ja mēs godātu paražas saistībā ar šiem svētkiem. Kādas Līgo tradīcijas varētu būt populārākās? Viennozīmīgi, to visu var uzzināt novēlējumu krājumu mājas lapā. Ir arī tādas vietas, kur varēs atrast Vasarsvētku dzejoļus un lasīt vairāk jau par to, kas tad ir paši Vasarsvētki, ticējumi šajos svētkos un daudz citu interesantu lietu. Tādēļ, ja tiek skatīti Māmiņu dienas, Līgo svētku vai varbūt pantiņi Jāņos, var rekomendēt vienīgi tādu vietni, kurā būtu viss – sākot ar bērnu apsveikumiem un pabeidzot ar svētku aprakstiem, tradīcijām un kalendāru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.